BTT Enduro a Maçanet de Cabrenys el diumenge 29

2011-05-23 10:00

El proper diumenge 29 de maig tindrà lloc a Maçanet de Cabrenys a l’Alt Empordà per segona vegada a l'estat espanyol una cursa de Enduro BTT de nom Enduro de les Salines. Aquesta nova disciplina esportiva practicada en bicicleta de muntanya prové del nord d'Europa especialment França. Es realitza per un recorregut amb balises a la muntanya de entre 20 i 30 quilòmetres en el qual hi ha 4 trams de descens cronometrats i 5 d’enllaç sense cronometrar. 

Aquesta cursa s’emmarca en el campionat transfronterer: Enduro Zenith Series 2011 que consta de dues seus a Catalunya que son: Forallac i Maçanet de Cabrenys, i també de tres seus a la Catalunya Nord que són: Ille sur Têt, Thuir i Prades. Els Clubs organitzadors que impulsen el campionat son La Tribu en BTT de Forallac i el Club BTT els Senglanassos de Maçanet de Cabrenys amb el suport tècnic de l'empresa Mondraker.

L'organització ha redactat un reglament d'acord amb les normatives de la Federació Francesa de Ciclisme que ha estat la primera Federació Internacional que ha aprovat un reglament específic d'aquest esport i així ha nascut la Enduro Zenith Series 2011. Cal dir que aquestes proves son obertes a tothom que vulgui gaudir de l'esport i la natura. És una combinació de l'especialitat de descens i el rallye existents en l'actualitat. Es pot practicar amb qualsevol bicicleta, però es recomana les de gamma enduro.

El guanyador de les curses de Forallac i Maçanet de Cabrenys obtindrà com a premi especial una Mondraker Enduro Zenith X que és ideal per realitzar aquest tipus de curses. També hi ha haurà obsequis per tots els participants. Cada corredor sortirà a intervals de 30 segons i tindrà de temps fins les 14:00h per tornar al punt de origen. Una vegada acabat el recorregut es sumarà els temps de cada corredor per decidir qui és el guanyador de la cursa. En acabar la cursa es realitzarà un tercer temps, com l'esport del Rugbi, és a dir crear un espai de convivència al voltant d'un dinar popular preparat per l'organització.

Cal fer esment que l'organització ha preparat una de zona d'acampada, avituallaments i menjar final perquè els corredors vinguts de tota la geografia espanyola i francesa gaudeixin d'un cap de setmana únic entre els usuaris de la cursa. Crear aquest espai de convivència és bàsic per tal que la cursa es consolidi any rere any i esdevingui un referent europeu com ara passa en les curses franceses o angleses. L’experimentat Club BTT els Senglanassos ha dissenyat uns trams variats, amb corriols tècnics i pistes forestal ràpides. La base del recorregut és la ruta 6 del Centre de BTT Salines Bassegoda amb seu a Maçanet de Cabrenys.