Bookcrossing a Figueres el dijous 14 amb alliberament massiu de llibres

2012-06-14 08:00

L’Oficina de Català de Figueres, del Consorci per a la Normalització Lingüística, la Biblioteca Fages de Climent i la Llibreria Low Cost presenten el projecte de foment de la lectura"Llibres nòmades", una iniciativa de "bookcrossing" que pretén animar tothom a buscar els llibres nòmades per la ciutat, llegir-los i tornar-los a alliberar. 

Es farà un alliberament massiu de llibres el dia 14 de juny.  Els llocs, repartits per tot Figueres, els trobareu als webs: www.llibreslowcost.com ,  cpnl.cat/xarxa/cnlgirona  i bibliotecadefigueres.cat

Els llibres que s’han anat recollint per aconseguir fer aquesta descàrrega provenen de donacions que molts particulars han fet a l’Oficina de Català, la Biblioteca i la Llibreria Low Cost, des d’on s’han seleccionat les obres més interessants i, seguidament, s’han registrat a www.bookcrossing.com amb un codi numèric que les identifica, el codi BCID. 

Quan l’usuari trobi el llibre alliberat, el pot llegir, i després entrar a  www.bookcrossing.com, introduir-hi aquest número BCID i anotar on vol tornar-lo a alliberar, de manera que altres lectors puguin trobar-lo i facin el mateix. Aquesta és la cadena que promou el projecte figuerenc “Llibres nòmades”. 

Així, es pot fer un seguiment del recorregut del llibre: un llibre alliberat a Figueres podria, si el lector se l’emporta de viatge i l’allibera a l’altra punta del món, acabar als antípodes! 

El registre del web permet fer el seguiment d’aquests llibres nòmades.

 

Lloc de cerca