Benestar Social consultarà les entitats de gent gran per donar impuls a l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu

2012-02-29 18:30

L’Oficina de la Gent Gran Activa de la Secretaria de Família i el Consell de la Gent Gran de Catalunya es reuniran demà des de dos quarts d'onze del matí amb el Consell consultiu de la Gent Gran de l’Alt Empordà. L’objectiu del Departament de Benestar Social i Família és donar així un nou impuls a la preparació de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional, que ha estat declarat aquest 2012 per la Comissió Europea, i conèixer de primera mà les opinions i inquietuds de les entitats del territori en relació a aquesta celebració.

En aquestes trobades de treball, la Secretaria de Família pretén conèixer quins projectes s’estan dinamitzant, quines propostes s’estan dissenyant en el marc d’aquesta celebració i quins són els criteris que les entitats i els agents socials del territori consideren que cal tenir en compte a l’hora de celebrar l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu.

La trobada de demà comptarà amb la presència de responsables del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a banda de representants de les entitats de gent gran d’arreu de la comarca.

Les institucions europees han instat als estats membres a impulsar iniciatives i projectes per a divulgar i promoure l’envelliment actiu, així com la interacció entre les diferents generacions. El Govern de la Generalitat vol participar en la commemoració d’aquest esdeveniment conjuntament i al costat de les entitats i organismes que des del territori estan treballant per la gent gran del nostre país.