Bandes reductores de velocitat a la zona de l'estació del tren convencional de Figueres

2016-07-04 11:30

L’Ajuntament de Figueres ha instal·—lat una banda reductora de velocitat per respondre a les demandes reiterades de circulació de vehicles a massa velocitat en un tram del carrer Rubaudonadeu de Figueres, el qual té un flux molt important de vianants de l'estació de ferrocarril, així com el punt de gir dels vehicles provinents del carrer Sant Llàtzer que té poca visibilitat.   

El sistema instal·—lat és ECOBAM, que difereix dels habituals perquè les peces són de ferro fos nodular i no de cautxú. Està pensat per al pas de vehicles pesats, com ara autobusos, que circulen constantment per la zona. Es tracta d'un producte molt més sostenible, sense cargoleria, ja que s'encasta al paviment amb productes adequats. Tot això permet una major durabilitat, pràcticament insensible als canvis climàtics. En total s’han col·—locat 16 peces en longitud i 2 peces laterals de tancament del sistema, alternant els colors groc i negre. 

Així mateix, el sistema també porta incorporat una il·—luminació amb LED que indica l'existència del ressalt i ajuda no només a identificar-ne l'existència, sinó també a disminuir la velocitat.   

Amb tot, el que es pretén amb aquests canvis és millorar la seguretat tant per als vianants com per als vehicles, al mateix temps que es vol contribuir a la pacificació de l'entorn. Si aquesta prova pilot funciona, està previst implantar-la a altres punts de la ciutat.