Balls, focs regates, havaneres i cotxes clàssics a les Festes del Carme de Llançà

2018-07-10 12:00

El proper cap de setmana del 12 al 16 de Juliol tindrà lloc les tradicionals Festes del Carme del Port de Llançà. El tret de sortida serà el divendres a les 7 de la tarda amb els tradicionals jocs per la mainada a la plaça Catalunya. A la mateixa hora també es realitzarà  la 4uarta Travessia Popular de natació Verge del Carme a la Platja de Grifeu.

A partir de les 11 del vespre, a l’aparcament del Port, el grup “Swing Latino” i  una sessió músical a càrrec d’un DJ s’encarregaran de posar el tancament musical a la primera nit de les festes del Carme.

L’endemà, dissabte 14 al migdia, al Club Nàutic de Llançà arrencarà la primera prova de regates del Memorial Jordi Canal de les clases Optimist i Open. A les 8 del vespre a la Plaça Catalunya, el mag llançanenc JMÀGIC oferirà un espectacle de màgia gratuït per tothom i, a partir de les 11 fins les 3 de la matinada, de nou a l’aparcament del port, els grups “Wasa Corporation” i “Jukebox” s’encarregaran de posar la nota musical a la nit de dissabte.

El diumenge es celebrarà la segona prova de regates del Memorial Jordi Canal de les classes Optimist i Open al migdia i al vespre, es farà  “La nit d’havaneres” amb els grups “Cantaires del Montgrí” i “Arjau”   que començarà a les onze del vespre a l’aparcament del port i farà una pausa a les mitjanit (24h) per poder presenciar el “Castell de focs artificials” de la Pirotècnia Estalella. Un cop finalitzat l’espectacle pirotècnic, continuarà la nit d’havaneres sempre acompanyada del cremat dels Amics del Cremat de Llançà.

Els actes de dilluns  quedaran inaugurats amb la tradicional missa en honor a la Verge del Carme, amenitzada per la Coral Palandriu de Llançà, a la Pineda del Port i, a dos quarts d’una, es farà la tradicional processó per mar de la Verge del Carme amb la xaranga DAMM-ER.
A més, s’aprofitarà el llarg cap de setmana per inaugurar les exposicions següents;  “50 m2” al Museu de l’Aquarel·la el dijous a les 20h, “De Cap de Ras a Cap de Bol, Blaus de la Mar d’Amunt” de Manel Cervera, el divendres a les 20h a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura i, “In memoriam a Josep Malats”, el dissabte a les 19h a l’Hotel Gri-Mar.

A destacar també, el Mercat del Circ que es farà el dissabte 14 i diumenge 15 d’agost a partir de les 19h al Passeig Marítim i, el divertit “Slidepark” el qual estarà al Passeig Marítim de Grifeu el dissabte, de 17 a 19h i, la concentració de cotxes clàssics que romandrà oberta de 16 a 20h al Port de Llançà durant tot el cap de setmana.