Avinyonet de Puigventós ha inaugurat un carrer al doctor Moisès Broggi

2011-07-24 08:00

Una avinguda d’Avinyonet de Puigventós ja porta per nom doctor Moisès Broggi. L’acte d’inauguració del carrer s’ha fet aquest vespre i ha servit per reconèixer un dels veïns més il·lustres de la població. Moisès Broggi passa llargues temporades al municipi de l’Alt Empordà i per la seva implicació en la vida del poble, l’Ajuntament ha decidit batejar un dels seus carrers amb el seu nom. L’avinguda Moisès Broggi, que és com s’anomena, està situada al nord d’Avinyonet de Puigventós i connecta el municipi amb els pobles de Vilanant i Cistella per la GIP-5101 i Llers, per la GIV-5105.

A l’acte d’inauguració, en què hi estat present el doctor Moisès Broggi, ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Avinyonet de Puigventós, Josep Bartolomé, el delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Xavier Sanllehí. El president del Col·legi de Metges de Girona, Benjamí Pallarès, i el vicepresident del Col·legi de Farmacèutics, Xavier Amiel, també han donat suport a la iniciativa.

L’acte, que ha estat emotiu, s’ha iniciat amb un paraules de l’alcalde, que ha explicat la vinculació del doctor Broggi amb Avinyonet de Puigventós. Per la seva part, el delegat del Govern, en el seu parlament, ha destacat que Catalunya, “tot i ser un país petit tant en població com en territori, sempre avança, i això és gràcies als seus referents en l’àmbit cultural, econòmic, científic i mèdic; i el doctor Broggi és, sense dubte, un dels nostres referents”. Ha remarcat alhora que aquests referents enforteixen l’autoestima del país i la identitat nacional. Per últim, Moisès Broggi ha agraït aquest acte de reconeixement i ha afirmat que “els homenatges que tenen sentit són els dels pobles petits on tothom es coneix”.

L’actuació de la violinista Maria Victòria Fernandez i l’Orfeó de l’Empordà ha servit per tancar l’acte que s’ha acabat amb la interpretació dels Segadors.