Avenços per a la construcció d’una residència i centre de dia per a gent gran a Figueres

2011-05-13 19:00

L’Ajuntament de Figueres i el departament de Benestar Social i Família treballen construir la residència i centre de dia per a gent gran, que podria ser una realitat en el termini màxim de dos anys. Aquesta ha estat un dels temes que s’han tractat en una reunió, aquest matí, de l’alcalde de Figueres, Santi Vila, i el director del serveis territorials del departament a Girona, Ferran Roquer.

El nou equipament, que es construirà en un solar del carrer Ponent al barri del Poble Nou, tindrà la doble funció de residència i centre de dia per a persones grans amb dependència. Destacar que les noves s’incorporaran a la xarxa pública de serveis socials.

Tot i que la orientació de la residència i centre de dia ha estat un dels eixos de la trobada, Vila i Roquer han tractat altres qüestions d’interès per la ciutat com la construcció de la nova residència de la Fundació ALTEM, que ha de permetre el trasllat de l’actual edifici situat al terme municipal d’El Far; la millora i ampliació del Casal d’avis; i, finalment però no menys important, planificar els projectes socials que han d’acompanyar la transformació urbanística al barri de Sant Joan.

“És urgent treballar per corregir el dèficit de places residencials per a la gent gran a Figueres i amb la trobada d’avui hem avançat, i molt, per posar-hi remei. Valoro de forma molt positiva el compromís de la conselleria, i del seu director territorial, per posar projectes claus per al futur de Figueres -com la residència o els treballs socials al barri de Sant Joan- a la llista de prioritats a les comarques gironines”, ha explicat Vila després de la reunió d’aquest matí.