Avenços en el projecte del túnel sota el castell de Sant Ferran

2010-02-17 20:23

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, i l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, es van reunir ahir amb el secretari de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Manel Nadal, per tractar sobre els accessos a la nova estació ferroviària intermodal que depenen de l’administració autonòmica.

Nadal va confirmar que en els propers dies es publicarà l’estudi informatiu del projecte del túnel sota el Castell de Sant Ferran, una infraestructura indispensable per completar l’anella de rondes de Figueres i, d’aquesta manera, fer que els habitants de llevant de la ciutat i de l’Alt Empordà puguin accedir al nou equipament ferroviari. A més, des de la Generalitat també s’han compromès redactar un estudi d’alternatives per fer una prolongació de la carretera C31 i que connecti directament amb la nova estació. Obra que permetria donar servei a municipis com L’Escala o La Bisbal d’Empordà.

La trobada dels alcaldes de Figueres i Vilafant amb el Secretari de Mobilitat es produeix després que el territori ha avisat en reiterades ocasions del perill de comptar amb una nova estació sense els accessos necessaris. Setmanes enrere, el mateix Vila en la seva condició de diputat al Parlament de Catalunya, va recordar al conseller de PTOP, Joaquim Nadal, que calia complir amb els seus compromisos per garantir l’accessibilitat a la futura estació del TGV.