Avarada de la nova embarcació de la Policia Marítima de Mossos d'Esquadra a El Port de la Selva

2021-08-28 14:00

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit aquest dissabte a El Port de la Selva l’avarada de la primera de les tres embarcacions de monocasc rígid que la Policia Marítima del cos de Mossos d’Esquadra incorpora aquest any. L’adquisició de les tres embarcacions ha significat una inversió d’1,5 milions d’euros i s’afegiran a les que ja estan patrullant per facilitar el desplegament operatiu de la Policia Marítima al llarg del litoral català. La Cap de Creus tindrà la seva base al port de Palamós i la resta d’embarcacions es destinaran als ports de Vilanova i la Geltrú i l’Ametlla de Mar.

El conseller d’Interior ha iniciat la seva intervenció agraint “l’immens esforç” de totes aquelles persones que han lluitat contra els incendis en “una campanya especialment dura”, i ha demanat no abaixar la guàrdia.

Joan Ignasi Elena ha explicat que amb aquesta primera embarcació amb casc de la policia marítima, a la que s’hi sumaran dues més abans de final d’any, i les dues que ja estan funcionant, es culminarà el desplegament efectiu dels mossos al mar “perquè el cos de Mossos d’Esquadra és allà on passen coses i allà on els ciutadans ens necessiten, i al mar també ens necessitaran”.

El titular d’Interior ha assegurat que “tenim uns bons equipaments, però sobretot tenim una gent formada excel·lentment a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, amb una enorme vocació de servei públic”.

Elena ha afegit que “massa vegades sentim parlar del cos de Mossos d’Esquadra des de les disputes partidistes o des d’endogàmies estèrils, i mossos és servei al poble de Catalunya, a la seva seguretat integral, per això avui també estarem al mar. És servei als més vulnerables. És policia governativa al servei del poder democràtic, com totes les policies democràtiques, modernes i amb vocació de servei”.