Artur Mas inaugurarà oficialment la presó del Puig de les Basses el 26 de juliol

2014-07-24 12:00

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Justícia, Germà Gordó, presidirà dissabte vinent, 26 de juliol, la inauguració oficial del Centre Penitenciari Puig de les Basses, a Figueres, que va entrar en funcionament a principis d’aquest mes.

L’acte comptarà també amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila;  del delegat territorial del Govern a Girona, Eudald Casadesús; del director general de Serveis Penitenciaris, Pere Soler, i del director del centre Puig de les Basses, Josep Font.

El nou Centre penitenciari Puig de les Basses va entrar en funcionament el passat 1 de juliol i, per les seves característiques i organització, representa un impuls pel model penitenciari català. Així, compta amb 1.018 places penitenciàries, que substituiran les dels centres de Figueres i Girona, i 500 treballadors; es tracta del primer equipament d’aquestes característiques amb polivalència real (unitats diferenciades per gènere, edat i situació penal); té un sistema organitzatiu basat en mòduls de convivència i participació; espais formatius, culturals i esportius, i ofereix més possibilitats d’ocupació als nous tallers productius de CIRE.