Artur Mas ha inaugurat la remodelació del port de Colera

2014-06-07 17:00

El president de la Generalitat Artur Mas acompanyat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, així com l’alcalde de Colera, Lluís Bosch, i el president del Club Nàutic de Colera, Esteve Hugas ha inaugurat aquest dissabte l'adequació que s'ha fet al port de Colera.

Artur Mas ha subratllat que la remodelació del port, que ha qualificat d’obra “molt necessària i oportuna”, l’ha fet directament la iniciativa privada. La renovació de la concessió per 20 anys al Club Nàutic de Colera (del 2012 al 2032) ha portat aparellat un programa d’inversions a càrrec del concessionari per un import total de 2,1 MEUR que han permès la modernització d’aquestes instal·lacions, en funcionament durant la temporada de primavera-estiu. El president ha destacat també la “valentia i el coratge” dels impulsors de les obres d’adequació del port, especialment en un moment econòmicament complicat.

El cap del Govern ha recordat que ahir va presidir l’ampliació de la terminal de contenidors de Barcelona, amb una inversió de 150 milions d’euros per part del grup xinès Hutchinson, i ha assenyalat que “els ports petits, com el de Colera, també contribueixen a l’activitat econòmica”. El president ha afegit que la remodelació del Port de Colera “va en la línia de ajudar a l’economia de la població i de crear feina”. “El millor per a Catalunya és que la nostra economia funcioni i tingui aquesta traducció en llocs de treball i feina en general”, ha reblat.

El port renovat disposa de 150 amarradors per a embarcacions d’entre 5 i 12 metres d’eslora i ofereix una nova xarxa de serveis, una grua per a embarcacions de fins a 8 tones i rampa de varada. En la part de terra, compta amb un edifici de vigilància, administració i lavabos públics.

Durant l’any 2013 es va executar la primera fase de les obres d’actualització, consistents en el dragat de la instal·lació i la renovació de pantalans. La resta de les obres s’han centrat en la millora de molls i paviments, l’adequació de les esculleres de protecció i les noves instal·lacions dels serveis.

D’altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat recentment una modificació del projecte, impulsada pel Club Nàutic, per tal d’ampliar l’esplanada del contradic, generant una nova àrea de servei portuari.

Abans d’inaugurar el Port de Colera, el president Mas també ha visitat l’Ajuntament de Colera, on l’ha rebut l’alcalde i la resta de membres del consistori, i ha signat en el llibre d’honor.