Artur Mas diu a Figueres que 'no podem deixar el dret a decidir en mansde partits sucursalistes'

2011-11-12 20:00

En un dinar celebrat a Figueres Artur Mas ha advertit que, el proper 20 de novembre, “no podem deixar el dret a decidir en mans de partits sucursalistes”. “Com el podrem reclamar per al poble de Catalunya si, quan ens juguem la nostra història, el poble de Catalunya deixa les majories en mans de partits sucursalistes?”  ha preguntat Mas. “L'exercirem millor si votem els partits de casa, que no depenen d’altres” ha afegit. Perquè, al final, “Carme Chacón i Jorge Fernàndez Diaz, faran el que els hi diguin des de Madrid”. Mas ha remarcat que el dret a decidir “no és una necessitat pel govern només, sinó que ho necessita el poble de Catalunya”.

En un dinar davant més de 300 representats de la societat civil a Figueres, ha demanat a tota la gent que volia que CiU governés a Catalunya i a la majoria dels ajuntaments, “un darrer esforç per acabar de donar a CiU la força necessària per resoldre els temes a Madrid, enfrontant-nos si cal”. “És important que ens vagi bé per reforçar el que fem a Catalunya”, ha continuat Mas, “farem la feina passi el que passi, però no és el mateix fer-la amb més o menys força”. Per això, ha demanat que “la gent estigui al nostre costat”. I “ser al costat del Govern vol dir votar CiU el 20 de novembre, perquè votar CIU és votar a favor de Catalunya”. 

Mas s’ha mostrat convençut que “si seguim en la nostra línia de no caure en la bronca ni en els insults, de ser positius i ser a prop de la gent, estic segur que la gent també ens farà costat”.

Per la seva banda, Jordi Xuclà, cap de llista de CiU a Girona pel Congrés,  ha apel·lat als votants d’ERC i els ha demanat “no llençar vots nacionalistes” ja que “l’únic vot nacionalista útil per representar-nos a Madrid és CiU”. I és que “si es traslladen els resultats de les eleccions del Parlament de Catalunya i de les municipals, ERC no tindria diputat a Madrid per Girona”.

Xuclà també ha convidat a la gent a “no practicar el masoquisme” votant el PSC o PPC. “No podem alimentar la majoria absoluta del PP ni donar suport el PSOE, que va recollir un ampli crèdit i confiança a Girona i l’ha retornat essent la província de l’estat espanyol amb menys quilòmetres d’autovia” ha indicat. “El 20-N Catalunya es juga si es respecte a ella mateixa i si és respectada fora” ha afegit Xuclà, per qui “no s’hi val a donar la responsabilitat al President Mas el 28 de novembre i ara no donar-li la força necessària”.