Art per la integració al Consell Comarcal

2010-03-17 13:24

Del 16 al 31 de març la sala d’exposicions del Consell Comarcal de l’Alt Empordà acull la mostra “Art per la Integració Cultural i Social”. Està protagonitzada per un col·lectiu integrat per pintors i artistes residents a la demarcació de Girona i d’arreu de Catalunya. La mostra s’inaugurarà divendres vinent (19.00) i es pot visitar fins al 31 de març durant l'horari habitual d'obertura al públic de les oficines del Consell (de 9 a 20 hores, tots els dies laborables).

La finalitat principal del grup “Integració cultural” és agrupar pintors de la zona, tant nacionals com estrangers, amb un objectiu comú: la integració cultural a través d’una connexió que són les arts plàstiques. És un col·lectiu sense finalitat lucrativa.

Segons els seus promotors, “la idea d’organitzar exposicions a diferents municipis de la zona és, a part de donar-nos a conèixer com a grup, tenir la possibilitat de captar nous membres de qualsevol nacionalitat o comunitat espanyola amb inquietuds artísti-ques”. Per ser membre del grup “no cal ser professional, ja que el nostre projecte és basicament cultural i ens interessa fomentar el fenomen de la integració, format en dos parts per la seva millor organització (pintors professionals i pintors amateurs), tot i que el nostre objectiu es poder-ho fusionar sempre que es permeti”.