Arrels del Vi celebra 10 anys el 3 i 4 de juny a Sant Martí d’Empúries

2017-05-17 09:00

La fira vitivinícola de l’Empordà Arrels del Vi celebrarà 10 anys els dies 3 i 4 de juny a Sant Martí d’Empúries. Organitzada per Dominic Abernethy, professional del món del vi, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb nou edicions a St. Martí d’Empúries i dues a Barcelona. La Fira suposa una oportunitat irrepetible per tastar més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler excel·lents vins, a voltes difícils de trobar en distribució tradicional.

Els organitzadors d’Arrels del Vi estan molt il·lusionats amb aquest 10è Aniversari. En paraules d’Abernethy: “10 anys d’èxits s’han de celebrar i ho farem! Hem organitzat 10 activitats prèvies relacionades amb el món del vi a l’Escala, del 26 de maig al 2 de juny. Estem molt agraïts per la implicació de l’Ajuntament i dels empresaris que hi participen, esperem que els veïns de l’Escala ho gaudeixin molt.  A més, després de la gran afluència de l’any passat, hem trobat un nou espai a Sant Martí d’Empúries per celebrar la fira, molt més ampli, el Parc Creuet, sota els pins i vora el mar. Hem preparat tallers, un chill out amb el suport de la Ruta del Vi DO Empordà i comptem, com sempre, amb els grans cellers de la DO Empordà i alguna sorpresa. Esperem amb molta il·lusió tota la gent que torna any rere any a Arrels del Vi”.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la DO Empordà, el Museu d'Arqueologia de Catalunya – Empúries i la Ruta del Vi DO Empordà, la fira compta enguany amb un total de 24 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i 1 celler convidat del Rosselló, Maison Albera. Han confirmat la seva participació els següents productors de la DO Empordà: *lavinyeta, AV Bodeguers, Bodegas Mas Vida, Castell Perelada, Celler Arché Pagès, Celler Castelló – Murphy, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Celler Pujol Cargol Masarac, Cellers d’en Guilla, Empordàlia, Espelt Viticultors,  Gelamà, JOC, Mas Llunes, Mas Oller, Pere Guardiola, Roig Parals, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots.

A més, aquest any Arrels del Vi compta amb les tapes d’Anxoves de l’Escala M. Sureda, així com amb els següents expositors: els productors d’oli d’oliva de Ventalló Serraferran, Formatges La Balda i Le Bolut, el projecte agrícola i ramader ecològic Llavora Agropecuària i el “show” degustatiu d’ostres  Ostrens. Enguany els més petits gaudiran d’una activitat molt especial a Arrels Kids, podran fer el seu propi pot d’Anxoves de l’Escala M. Sureda i endur-se’l a casa, dissabte i diumenge de 18h a 19h. També tindrem les esperades visites guiades a les Ruïnes d’Empúries a les 16h, que parlen de com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i acaba amb el tast de Mulsum (vi romà), un taller de cupatge dirigit per Jordi Esteve de 19.30h a 20.30h,  una parada de l’artista Marta Arañó amb el seu Tinta i Vi, chill out, música en directe i altres sorpreses.


10 ACTIVITATS PRÈVIES A L’ESCALA PER CELEBRAR ELS 10 ANYS

Del 26 de maig al 2 de juny s'han organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala 10 activitats prèvies a l’Escala per celebrar els 10 anys d’Arrels del Vi amb el següent programa: el 26 de maig a les 12 h Anxoves de l’Escala M. Sureda amb un Maridatge d’anxoves i vins *La Vinyeta;  el 26 de maig a les 21h el Restaurant El Roser 2 amb un Menú 4 plats amb els 4 vins premiats Arrels del Vi; el 27 de maig a les 11h per als més petits s’explicarà un Conte infantil amb titelles per conèixer l’elaboració del vi a la Plaça Víctor Català o a la Biblioteca; el 27 de maig a les 18h es podrà fer una Visita guiada de l’Exposició “Una mar de vinyes” al Museu de l’Anxova i de la Sal; el 28 de maig a les 13h Jazz i Vi amb the Big Chiefs a l’Octopuss; el 29 de maig a les 18h Quim Tremoleda, arqueòleg, oferirà una conferència explicant com es va introduir el vi a Empúries a l’Alfolí de la Sal; el 30 de maig de 18h a 23h Vins i tapes de l’Empordà a Els Barrils; el 31 de maig a les 19h Recital poesia i vi amb Antònia Guerrero al Medusa, l’1 de juny Cinema i vi amb la pel·lícula “Entre copas” i tast de vins a l’Ultramar; i el 2 juny a les 19.30h Sushi i vi al Caravel·la.


PREMIS ARRELS DEL VI 2017

Arrels del Vi escalfa motors el 16 de maig amb el tast a cegues per escollir els vins guanyadors de la fira Arrels del Vi 2017, el millor vi blanc, negre, rosat i dolç. El director del tast Rafel Sabadí, sommelier del restaurant el Roser 2, ha fet una rigorosa selecció d'experimentats sommeliers, escollits tant per la seva trajectòria, així com per la sensibilitat amb els vins de la DO Empordà i el seu compromís envers el territori. Enguany participen 14 sommeliers del tast al MAC Empúries. Segons Sabadí, “ L'Empordà viu un moment de brillant maduresa i ha entès que en un món tan globalitzat, el millor camí per  assolir l'èxit és mitjançant l'autenticitat en els seus vins. Enrere han quedat els anys de confusió cap a on havíem d'anar en la recerca de la identitat. Amb l'arribada de joves talents tenim el futur assegurat. El Tast d'Arrels del Vi és un gran aparador pels nostres vins  i ens ajudarà a treure valuoses conclusions sobre ells."

Aquest són els 14 sommeliers que participen en el tast a cegues dels Premis Arrels del Vi 2017: Clara Antúnez professora de vins a l'Escola d'Hoteleria Joviat; Joan Jordà del Restaurant Emporium (Castelló d'Empúries); Laura Masramón sommelier de la Ruta del Vi DO Empordà; Clara Isamat fundadora de Vinos Compartidos; Anette Wagberg del Restaurant Korpilombolo (l’Escala); Agnès Gasull, col·laboradora de Cellers de l’Empordà; Jordi Folgado del Restaurant Orígens (l’Escala); Carlos Ventura de l’Enoteca Els Barrils (l’Escala); Aga Ogórek i Cristina Torrent del Restaurant Bo.TiC (Corçà); Adrià Castells de KoSa Bistrot (Begur); Joaquim Segui (Fruits Secs i Begudes Tulsà); Miquel Ros de l’Hotel Can Miquel (l'Escala); i Víctor Jiménez de la botiga especialitzada La Vinícola (Barcelona).