Arrels de Vi a Sant Martí d'Empúries els dies 4 i 5 de juny

2022-06-01 18:00

Arrels del Vi, la fira vitivinícola més esperada de l’Empordà, celebra la seva 14a edició el 4 i 5 de juny a Sant Martí d’Empúries, l’Escala, coincidint amb el cap de setmana de la segona Pasqua, com era habitual. Amb la participació de 21 cellers empordanesos i 1 celler convidat del Rosselló, Arrels del Vi ofereix tast obert en copa Riedel de més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, sota els pins i vora el mar Mediterrani, la possibilitat de conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i de comprar a preu de celler els excel·lents vins de qualitat i amb personalitat pròpia de la DO Empordà, amb 5 euros de descompte en la compra de la primera ampolla.

A la fira es podran tastar els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022:

Millor Vi Blanc 2022: Ull de Serp – Macabeu 2019, Celler Arché Pagès

Millor Vi Rosat 2022: Oriol Rosat dels Aspres 2021, Vinyes dels Aspres

Millor Vi Negre 2022: Masia Carreras 2019, Celler Martí Fabra

Millor Vi Dolç 2022: Somnis de Gerisena, Sol i Serena, Celler Gerisena

Millor Vi Insòlit 2022: Nudus Carinyena 2019, Pere Guardiola

Aquesta nova categoria, els vins insòlits, engloben els vins fora de la DO Empordà, així com els vins de mínima intervenció o propers al moviment dels vins naturals, com poden ser vins criats en àmfora, vins brisats o vins sense sulfits afegits. 

Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb tretze edicions a Sant Martí d’Empúries i quatre a Barcelona. Enguany l’equip d’Arrels del Vi ha presentat, com a novetat, la possibilitat de gaudir d’una experiència VIP, Abernethy ho explica: “Arrels del Vi compta amb un públic fidel, que repeteix, recomana i espera viure Arrels del Vi any rere any i que vol gaudir de la fira dissabte i diumenge. Per a ells hem dissenyat una entrada molt especial, Arrels del Vi VIP, que inclou tota l’experiència de la fira amb entrada preferencial tots dos dies, i a més, un Tast Magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022, dirigit per la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers  Anna Vicens, i un exquisit menú degustació a l’Olivia Xiringuito, Gastro Beach Bar, entre d’altres sorpreses. L’aforament VIP és limitat i s’ha de fer reserva prèvia a arrelsdelvi@gmail.com”.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala i la DO Empordà, han confirmat la seva participació un total de 22 cellers del territori, que presentaran varietats de vins d'alta gamma. Arrels del Vi 2022 comptarà amb els següents grans productors de la DO Empordà: AV Bodeguers, Celler Arché Pagès,  Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Empordàlia, Mas Geli, Mas Llunes, Mas Vida, Masetplana, Pere Guardiola, Terra Remota,  Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots, i amb els cellers independents del territori: Celler Eccocivi, Cellers de Madremanya (Follaraïms), La Natural, Somni d’istiu i Vins de Taller, així com amb el celler convidat del Rosselló, Domaine Treloar.

A més, enguany Arrels del Vi compta amb les ja tradicionals tapes d’Anxoves de l’Escala M. Sureda amb pa de tramuntana del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, així com amb els següents expositors: Formatges La Balda i Le Bolut, el “show” degustatiu d’ostres Ostrens, l’Oli de Ventalló, l’oli d’oliva fet d’emocions Llàgrimes del Canigó i Upcycling Bottles, recuperació creativa d’ampolles de vi.  També tindrem les esperades visites guiades a les Ruïnes d’Empúries a les 4h de la tarda (dissabte i diumenge amb aforament limitat), que parlen de com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i acaba amb el tast de Mulsum (vi romà).