Arnau Sala nou entrenador de la UE Figueres

2010-06-02 14:25

Arnau Sala Descals és ja de manera oficial el substitut de Marcel·lí Coto a la banqueta de la Unió Esportiva Figueres, que l’any vinent afrontarà un altre repte, en aquesta ocasió a la Regional Preferent. L’exjugador unionista torna al club on va romandre durant set temporades al costat de Xavi Punsí, que en serà el seu ajudant. Club i entrenador han segellat un acord per una sola temporada, amb opció a una altra en funció dels objectius assolits. El nou entrenador de la Unió, encara col·laborador de Raúl Agné al Recreativo de Huelva, aterrarà a Vilatenim una vegada finalitzi la temporada a la 2a Divisió A –resten encara tres jornades per disputar-se.

Arnau assegura que el fet que hagi estat la Unió qui li ha ofert aquesta oportunitat és el que l'ha fet decidir a començar el camí a les banquetes com a primer entrenador: "Sense cap mena de dubte. Estic molt il·lusionat i amb moltes ganes de provar-ho. Crec que estic capacitat i l'opció de poder fer-ho a casa és molt interessant i m'agrada". Així mateix, considera que el seu perfil s'ajusta al que l'àrea esportiva cercava per al nou inquilí de la banqueta del primer equip: "Es buscava algú de la comarca, implicat, jove i il·lusionat i, en aquest aspecte, crec que tinc això que demanen. Però sóc jo qui s'haurà d'adaptar al club. Aportaré la màxima implicació i em vaig preparat per fer-ho". El nou director d’orquestra blanc-i-blau, afegeix, també, que comparteix la línia a seguir del projecte de l'entitat des de la seva refundació: "El club està en creixement. Circumstancialment es troba en una categoria que no li pertoca per història i per ciutat i cerc que ara és un bon moment per tornar a empènyer el club endavant. Al marge del projecte, la manera de fer em sembla interessant i encertada".

De 38 anys (20/11/1971), Arnau Sala va arribar al Figueres l’estiu del 94. La seva primera etapa a la Unió va durar 5 anys, fins que, l’estiu de 1999, va fitxar pel Còrdova, de 2a A. Després de dos anys a terres andaluses, va tornar a Figueres per protagonitzar la gesta dels unionistes a la Copa del Rei, tot arribant a les semifinals (2001/02). El Girona i el Peralada van ser els últims equips que van veure’l en actiu, abans que la campanya 2007/08 ocupés una plaça a la banqueta de Montilivi al costat de Raúl Agné, amb qui va assolir l’ascens a 2a A la temporada següent. Cessats a Girona el maig de 2009, Agné i Sala van volar fins a Huelva set mesos després.


Foto: UE Figueres