Aquest any el dilluns 4 de maig serà festa a Figueres

2015-02-02 09:00

Al ple de dimarts que ve 3 de febrer s’aprovarà la modificació de les festes locals del calendari 2015 de Figueres, canviant el 25 maig, proposat inicialment, pel 4 del mateix mes. L’altra festa local fixada al calendari, el 29 de juny, es manté sense modificacions. Es tracta d’una iniciativa que s’aprovarà aquest dimarts, però que a través del Gabinet de l’Alcaldia es va pactar amb tots els grups municipals, a excepció d’IC-V.

El 25 de maig havia estat proposat en un principi com una de les dues festes locals que hi ha fixades anualment al calendari, però, seguint les indicacions del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, s’ha reconsiderat aquesta data perquè el diumenge 24 de maig se celebren les eleccions municipals i es creu convenient, per tal d’afavorir la participació, que l’endemà sigui un dia laborable. Per aquesta raó s’ha decidit passar aquesta festa al 4 de maig que, a més, permet agrupar més dies festius entorn de les Fires i Festes de la Sta. Creu.

Apuntar també que s’establirà per a l’antic municipi de Vilatenim la celebració de les mateixes festes locals que Figueres per a l’any 2015.