Aquest dissabte s'inaugura el CAT de Vilajuïga dedicat als Camins Sagrats

2010-06-25 14:23

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert; acompanyats del director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, del director dels serveis territorials del departament a Girona, David Mascort, i de l’alcalde de Vilajuïga, Pere Trias; inauguraran aquest dissabte 26 de juny el Centre d’Acollida Turística (CAT) de Vilajuïga, a l’Alt Empordà, el segon d’aquests equipaments que s’inaugura a Catalunya, després del CAT de Teià, en el que ha de constituir una xarxa de deu centres d’ aquest tipus.

L’acte d’inauguració del CAT de Vilajuïga, tindrà lloc a les 11 del matí a la seu d’aquest equipament situat al Passeig de Catalunya, núm. 1, de Vilajuïga, amb una visita a les instal·lacions i els parlaments d’inauguració.

Vilajuïga s’emplaça al peu de les Alberes, molt a prop dels grans passos de l’extrem oriental dels Pirineus i ha estat lloc de pas obligat dels camins històrics que porten al monestir de Sant Pere de Rodes i al cap de Creus, essent també punt de parada del Camí de Sant Jaume. Sota el títol de Camins sagrats, el CAT de Vilajuïga mostra la importància dels antics camins de pelegrinatge com a transmissors de cultura i de noves idees, així com el paper dels grans camins històrics en tant que creadors de pobles, viles i ciutats.