Anuncien pluges i fort onatge per a dimarts i dimecres

2015-09-28 14:00

‎Protecció Civil del departament d’Interior de la Generalitat ha posat aquest matí en prealerta el pla especial d’emergències INUNCAT davant les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un temporal de llevant, amb pluja, onatge i vent, que ha d’afectar Catalunya a partir de demà, i sobretot dimecres.

Segons l’SMC, les pluges abundants i intenses podran afectar des de primera hora del matí de dimarts les comarques dels dos extrems del país (Terres de l’Ebre i Girona), i localment aniran acompanyades de tempesta podent afectar a tot el litoral i prelitoral amb el pas de les hores. A partir del migdia també es preveu fort onatge a les comarques de l’Alt i Baix Empordà, amb onades de més de 2,5 metres d’alçada i mar de fons de l’est.

El dimecres es preveu que es reforci el temporal i que les pluges intenses i abundants s’estengui a totes les comarques del litoral i prelitoral de Catalunya. Pel que fa a l’estat de la mar, aquest també serà més destacat dimecres, i afectarà tot el litoral.