Antònia Font, Blaumut, Els Catarres i The Mamzelles seran al Portalblau de l'Escala

2013-04-25 19:30

El Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània, Portalblau, afronta la sisena edició amb un canvi estratègic que passa per una major durada –durarà pràcticament tot l’estiu-, més escenaris, obrir-se a nous públics i potenciar aquest any de forma especial la música en català. Del 22 de juny al 23 d’agost, passaran per l’Escala Antonia Font, Nina, Els Catarres, The Mamzelles, Marina Rossell, Blaumut, entre d’altres. 

El festival començarà el 22 de juny, amb un concert de presentació del festival en què participaran Els Catarres, amb el seu nou treball Postals. Es farà a l’esplanada de les Barrakes, configurat com una festa per a tota la família i amb sorpreses per al públic. Els concerts principals, com és habitual, es faran al Fòrum romà d’Empúries. Aquest any hi passaran Antonia Font (16 d’agost), amb el seu disc “Vostè és aquí”; i Nina (17 d’agost), amb l’espectacle que s’estrena aquesta primavera  amb la Giorquestra per celebrar els seus 30 anys d’exitosa carrera. Acompanyada de 22 músics, l’espectacle serà un recorregut musical de gran nivell, amb temes inèdits arranjats pel mestre Joan Monné. 

La Mar d’en Manassa repeteix com un altre dels escenaris emblemàtics, amb la grada arran de façana litoral. Hi passaran grups que han tingut una gran projecció el darrer any, com Blaumut (2 d’agost), The Mamzelles (6 d’agost), Marina Rossell cantant Moustaki (9 d’agost) i Macedònia (10 d’agost).  

Un escenari que s’afegeix al festival és la renovada i ampliada plaça del III Centenari, que ha guanyat un espai a peus dels murs de l’església i en ple nucli urbà on fer actuacions de format més íntim. Hi actuaran la Porta dels Somnis, amb un concert en format acústic (12 de juliol) i el cantautor valencià Pau Alabajos (19 de juliol). 

També es recupera com a escenari l’edifici històric de l’Alfolí de la Sal, amb l’espectacle poèticomusical “J.V.Foix Quartet” (26 de juliol), a cavall del concert i del recital poètic i amb la participació de Bernat Bofarull (viola), Jaume Comas (rapsode), Joan Orpella (violí) i Artur Trias (rapsode); i la lectura musicada “El món perdut de Salvador Espriu” (23 d’agost), una proposta de l’actor Joan Massotkleiner i el músicToti Soler, amb què Portalblau  s’afegeix a les activitats de l’Any Espriu.

Els Catarres en una recent actuació al Festival Strenes de Girona on van començar la nova gira