Antoni Escudero rep el Premi al Personatge Líder de l'Hostaleria de la Nit del Turisme

2014-03-25 17:00

Aquest dilluns 24 de març, es va celebrar “La XIX Nit del Turisme” juntament amb els Premis ALI BEI, tot organitzat per a l’Associació Catalana de Periodistes i Escriptors d’Economia i Turisme (ACPETUR), a l’Hotel Santos Porta Fira de l’Hospitalet de Llobregat.

L’esdeveniment es va desenvolupar amb un sopar on van assistir unes 400 persones i van ser presents l’Alcalde de Barcelona, el senyor Xavier Trias, la Directora General de Turisme, la senyora Maria Muro, el Director de l’Agència Catalana de Turisme, el senyor Xavier Espasa, empresaris i directius del sector de l’hostaleria, representants del sector de l’hostaleria a nivell estatal i autonòmic, com el senyor Joan Molas, President de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) i de la Confederació Empresarial d’Hostaleria, Restauració i Apartaments Turístics de Catalunya (CEHRATC). Així mateix van assistir un nombre important de periodistes de mitjans de comunicació turística.

Entre tots els convidats era present el President de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero i Martínez, a qui van guardonar amb el Premi al Personatge Líder de l’Hostaleria, que va rebre a càrrec de Joan Molas, en motiu de l’estreta relació entre els dos representants de l’hostaleria, ja que Antoni Escudero és vicepresident de la patronal catalana.

Joan Molas va destacar de l’Antoni Escudero, la seva generositat, que “és amics dels seus amics”, una persona molt treballadora i emprenedora. En aquest sentit, Molas, va fer esment del macro projecte empresarial que el Grup Escudero va inaugurar el 16 de maig de 2013: el centre comercial Gran Jonquera Outlet & Shopping en el municipi de La Jonquera.

Antoni Escudero, en el seu discurs d’agraïment de l’entrega del premi va destacar que el premi “no havia de ser individual, sinó col·lectiu, dirigit a tots els empresaris de l’hostaleria i el turisme de la província de Girona”. També va agrair a l’ACEPTUR i al seu President, Domènec Biosca, que li entreguessin el guardó. Així com va recalcar l’empenta de Biosca per haver fet possible que durant 19 anys el sector turístic i del periodisme s’haguessin pogut trobar aquella nit.

Així mateix, Antoni Escudero, en el seu discurs va recordar les figures de Climent Guitart i Jordi Comas, empresaris hotelers que va destacar com a personatges “que sempre formaran part de la nostra història turística, i per aquest motiu seran recordats”.

Per acabar el seu discurs, Antoni Escudero, va fer una crida a les administracions perquè escoltin i ajudin al teixit empresarial i així deixin de posar entrebancs amb pressions fiscals, pujada d’impostos i la falta de crèdit dels bancs. Va ressaltar que les administracions “han de tenir clar que sense els empresaris el túnel continuarà essent sense sortida”.