Antoine Albeau es proclama guanyador del GP Catalunya Costa Brava de Windsurf

2014-06-01 20:00

El windsurfista francès Antoine Albeau (F-192) s'ha proclamat avui guanyador del Campionat del Món de Windsurf – Gran Premi Catalunya Costa Brava 2014 que s'ha disputat, durant sis dies, a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, en el Golf de Roses (Costa Brava), davant del Càmping La Ballena Alegre. Amb aquesta victòria en la primera prova del Campionat, Albeau es col·loca al capdavant del mundial i és el màxim favorit per reeditar el títol, que ja ha guanyat en els dos darrers anys.

El domini dels winsurfistes francesos en aquesta primera prova del Campionat del Món ha estat aclaparadora i Cyril Moussllmani (F-71) i  Pierre Mortefon (F-14) han ocupat el segon i tercer lloc respectivament, en un podi inèdit fins ara en la categoria d’eslàlom. Els francesos han demostrat com n’és d’important conèixer les condiciones del lloc de navegació i és que la setmana anterior al campionat han estat tots entrenant en aigües de Sant Pere Pescador amb un entrenador per acostumar-se a les condicions de vent de la badia de Roses.

El windsurfista francès ha guanyat dues de les cinc eliminatòries disputades durant el campionat, ha obtingut un tercer lloc, un cinquè i en una eliminatòria no s’ha classificat per la final. Aquest darrer resultat però no es té en compte en el comput final perquè tots els windsurfistes han pogut eliminar la seva pitjor màniga. El bon moment de forma del francès en aquest campionat contrasta amb la del seu màxim rival durant els darrers anys Bjorn Dunkerbeck (SUI-11), que s’ha quedat molt lluny del podi.

El fort de de tramuntana que ha bufat en les dues darreres jornades del campionat han permès disputar quatre eliminatòries entre dissabte i diumenge, després que durant els quatre primers dies tant sols se’ns pogués celebrar una.