Andrea Motis i Joan Chamorro amb la Locomotora Negra a Peralada

2013-08-09 13:30

Aquest dissabte 10 d'agost el Festival Castell de Peralada acollirà una nit de swing, soul, bossa nova i jazz amb la Locomotora Negra & Andrea Motis & Joan Chamorro Group

La Locomotora Negra és una de les orquestres fidels al Festival Internacional Castell de Peralada. Enguany arriba acompanyada de la joveneta, Andrea Motis, que fa dos anys, en aquest mateix escenari, va presentar el mític Quincy Jones. Aquesta jove artista catalana canta amb una personalitat que no es veia en anys. També toca el saxo i la trompeta. Andrea Motis tornarà a trepitjar l’escenari de Peralada amb el seu mentor, Joan Chamorro.

La Locomotora Negra és una de les formacions més antigues en el món del jazz de Catalunya. Va debutar l’any 1971 en format de quintet. Amb el temps la formació s'ha anat ampliant fins a arribar al nom actual de 17 components. L'estil de La Locomotora Negra s'orienta al Jazz negre en les seves vessants més populars.

Andrea Motis i Joan Chamorro estan considerats la revelació del jazz català. La seva feina els avala perquè d’aquí a poc figurin als cartells dels grans festivals de jazz europeus. Tenen enregistrats dos treballs discogràfics Feeling good (2012) i Joan Chamorro presenta Andrea Motis (2010).

Foto: Jordi Mestre