Amelló es compromet a posar fi a les ocupacions il·legals

2023-05-17 19:00

L'alcaldable de Ciutadans (CS) a l'Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ha assegurat que si és escollit alcalde posarà fi a les ocupacions il·legals i farà de Figueres “una ciutat lliure d'ocupes”. Per a aconseguir aquest objectiu, Amelló ha manifestat que obrirà una oficina antiocupacions “per a ajudar els veïns afectats a recuperar la seva propietat”, crearà una unitat de seguiment policial contra les ocupacions il·legals i aplicarà “de manera estricta” la llei aprovada al febrer al Parlament que permet als Ajuntaments desallotjar als ocupes.

“Qui té dret sobre la propietat és el legítim propietari i el que no pot ser és que el legítim propietari hagi d'entrar en un periple judicial per a recuperar el seu habitatge i que l'Ajuntament li doni l'esquena”, ha declarat l'alcaldable liberal, que també ha criticat a l'actual govern municipal de Figueres “perquè està integrat per la Cup, que és precisament un partit que fomenta l'ocupació il·legal, com demostren els manuals que reparteix explicant com ha de fer-se”.

L'alcaldable Amelló ha recordat que Figueres és el municipi capital de comarca amb la ràtio més alta d'habitatges ocupats a Catalunya. “Un govern on està la Cup no lluitarà contra l'ocupació il·legal i per això a necessitem un canvi immediat”, ha finalitzat.