Alumnes i professors del Monturiol participen en un projecte formatiu a Alemanya

2012-11-12 13:00

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró ha acompanyat als professors i alumnes dels cicles formatius d'electrònica i mecànica de l'Institut Narcís Monturiol a les ciutats alemanyes de Kempten i Wildspoldsried. Una iniciativa educativa inclosa en el marc del projecte europeu d'intercanvi formatiu Leonardo. Durant un mes, dos professors i una quinzena d'alumnes de l'institut figuerenc s'han desplaçat a Wildspoldsried, on han continuat la seva formació i han realitzat  pràctiques en empreses alemanyes. 

Del 7 al 9 de novembre, el regidor va visitar la delegació figuerenca i es va reunir amb l'alcalde i segon tinent alcalde de Wildspoldsried. Allà va conèixer de primera mà els projectes energètics que han desenvolupat a les dues ciutats. De la primera ciutat, cal destacar la central hidroelèctrica situada al centre i que subministra electricitat no només a la ciutat sinó a tota la regió. 

A Wildspoldsried, Giró va conèixer el projecte d’implantació de les energies renovables del municipi: les centrals de cogeneració; el procés de producció del biogàs, a través dels excrements ramaders; els aerogeneradors; els edificis públics amb producció d’energia solar fotovoltaica i, finalment, els edificis amb balanç energètic zero. Aquestes instal·lacions fan que el municipi sigui productor net d’energia amb un excedent que es distribueix a la resta de municipis de la regió. 

Giró destaca “la implicació de tots els ciutadans amb la implementació i aplicació de les energies renovables i la seva aposta personal per la sostenibilitat. En resum, una estada que ens ha servit com un veritable intercanvi de coneixements i experiències entre les dies ciutats del sud d'Alemanya i Figueres”.