Alumnes del Muntaner proposen 'Alzheimer Joguets per Recordar'

2021-12-17 12:30

L'Institut Ramon Muntaner de Figueres ha posat en marxa un nou projecte amb l’Associació de Malalts d’Alzheimer de Figueres i el Museu del Joguet de Catalunya que té com a finalitat explorar i treballar totes les possibilitats emocionals i cognitives dels joguets i de la música amb persones que tenen la malaltia de l’Alzheimer. 

Els departaments de castellà, català i plàstica de l’Institut Muntaner estan treballant conjuntament per introduir el concepte joguet a les dinàmiques de classe. L’alumnat, a més de descriure i presentar les seves joguines preferides i descobrir joguines antigues, ha començat a preparar un material divers, en col·laboració amb el Museu del Joguet de Catalunya.

Un grup de 15 alumnes d’aquest Institut han realitzat visites al Museu del Joguet de Catalunya per conèixer com eren els jocs i joguets d’abans i elaborar un material fotogràfic que es pugui  utilitzar en les sessions amb les persones usuàries de l'Associació de malalts d'Alzheimer de Figueres.

El projecte, a més a més de vincular i establir una relació de suport mutu entre els joves estudiants i les persones que tenen Alzheimer, vol explorar com el joc i el joguet pot esdevenir una eina útil per treballar els records autobiogràfics i la memòria.