Alumnes del Joaquim Cusi de Figueres viuen l'experiència de ballar amb cadira de rodes

2022-06-13 18:30

Aquest dilluns 13 de juny l’escola Joaquim Cusí de Figueres ha rebut la visita d’uns ballarins molt especials, que han guanyat diversos campionats de Catalunya i d’Espanya en cadira de rodes, i han participat en concursos televisius com The Dancer de TV1 i Got Talent de Telecinco. Els ballarins, són l’Ángel Miralles i la Luisa Huidobro. Són esportistes del club de ball esportiu FIPBALL de Sant Boi de Llobregat, i han vingut convidats per l’Eva Serra Vila, que a més de ser mestra de l’escola també forma part de la Federació Catalana de Ball Esportiu des del 2009.

Aquesta parella va començar a ballar per separat fa set anys en la modalitat COMBI en que una persona va amb cadira de rodes i l’altra no. Des de fa dos anys ballen junys en la modalitat DUO, els dos amb cadira de rodes. La modalitat que practiquen són els balls llatins, i han fet una exhibició a tot l’alumnat de samba, txatxatxa, rumba bolero i jive. S’ha obert un torn de preguntes molt interessant i, posteriorment, els alumnes més grans han pogut posar en pràctica els coneixements, que han explicat els ballarins, sobre com ballar un txatxatxa en cadira de rodes.

Aquesta part més vivencial, de posar-se en la pell dels ballarins, ha estat possible gràcies a Salut Empordà Cooperació, l'ONG a l'empara de la Fundació Salut Empordà, que ha cedit desinteressadament sis cadires per a poder practicar.

Els ballarins han actuat per segon any consecutiu a l’escola. El curs passat ho van fer només per cicle mitjà i cicle superior. L’actuació i la ponència va tenir tan bona acollida que aquest curs s’ha ampliat a tot l’alumnat de l’escola, des d’infantil a cicle superior. A més, aquest any s’ha afegit la part pràctica, gràcies a les cadires que duien els ballarins i les cedides pel centre sociosanitari.

A l’escola Joaquim Cusí i Furtunet fa molts anys que es treballen aquests valors i han guanyat en diverses ocasions el concurs escolar organitzat per l’ONCE.