Alumnes del Cendrassos constitueixen dues cooperatives dins del projecte EJE

2016-04-21 10:00

Aquest curs a l'Institut Cendrassos de Figueres s'han constituït les cooperatives Fast & Delicious i CasaNostra, formades per alumnes que cursen la matèria d’emprenedoria de 3r d’ESO. Aquestes cooperatives s’emmarquen dins del projecte EJE (Empresa Jove Europea) que té com a objectius conèixer i posar en pràctica els valors de la cooperació, prendre decisions democràticament, gestionar un projecte de forma cooperativa i tenir un primer contacte amb la creació i la gestió d’una empresa. 

És el segon  curs que es fa aquest projecte a l’institut i la finalitat es fer compra-venda de productes amb una cooperativa sòcia d’una altra comunitat. 

Els socis de cadascuna de les cooperatives van votar els seus òrgans de representació i els escollits van ser:

Per a la cooperativa Fast&Delicious:
President: David Jiménez.
Secretaria: Vanessa Meza.
Tresorer: Jorge Luis Martínez.

Per la cooperativa CasaNostra:
President: Luís Arguijo.
Secretari: Genís Pijoan.
Tresorera: Judith Alay.

Entre les tasques realitzades, cal destacar la redacció d’una carta de presentació, l’elaboració del logotip que representa la cooperativa, redacció d'estatruts, distribució d el'organigrama, recerca de productes i proveïdors de la comarca, creació d'un catàleg i comanda i recepció de productes de la cooperativa sòcia.

L'entitat organitzadora, Valnalon, ja ha assignat les cooperatives sòcies. La cooperativa sòcia de Fast&Delicious és Felmarket del Colegio Beata Imelda de la població de La Felguera (Asturias) i la sòcia de CasaNostra és  eamAger de l'IES Corvera de Asturias de la població de Los Campos (Asturias).

El proper dijous 12 de maig al matí, a l'avinguda Pompeu Fabra, està previst fer la fira mercat a Girona amb la resta de cooperatives que formen part del projecte EJE de la província.