Alumnes del CEIP l'Amistat faran entrevistes a personatges de la comarca

2010-11-07 11:05

L’escola CEIP l’AMISTAT de Figueres ha programat una sèrie d’entrevistes trimestrals a personatges destacats de l’Empordà per tal de promoure el coneixement del món del periodisme i la comunicació entre els seus alumnes. L’objectiu és que els nens i nenes de 3er i 4rt de primària d’aquesta escola s’iniciin en les pautes de la informació aprenent a cercar dades del personatge convidat a l’aula i contrastin i comparin aquelles que poden ser de més interès.

Com a introducció al projecte s’ha confirmat pel proper dilluns 8 de novembre la presència de Joan Albert Argerich, periodista i professor d’Universitat amb una llarga trajectòria en el món de la comunicació. Argerich, expresentador de TVE a Catalunya amb l’informatiu “Miramar” i primer locutor en parlar català a Ràdio 4 l’any 1976 després de la dictadura, orientarà i marcarà les bases inicials del que ha de ser una entrevista.

Amb el programa "L'Amistat dels Personatges" es pretén assolir diverses fites educatives: Establir unes bases sòlides del que ha de ser la comunicació i el periodisme, lluny de la frivolitat i la superficialitat que impera en alguns mitjans, aprendre a destriar i seleccionar la informació per tal de no quedar-se en la simple anècdota, conèixer en primera persona personatges del món local de diverses àrees ( esports, art, ciència, gastronomia,etc ) i difondre el resultat final a través de la pàgina Web i el butlletí informatiu de l’Amistat per tal que tota la Comunitat d’Aprenentatge de l’Amistat (pares, veïns, alumnes, associacions…) en surtin beneficiats del treball.

Pel 1r trimestre del curs el convidat serà Carles Pujol Aupí periodista figuerenc i impulsor de TramuntanaTV, la televisió on-line de Figueres i l’Alt Empordà i recentment guardonat amb un dels premis de comunicació local Carles Rahola.