Alumnes de cicles formatius del Muntaner comencen les seves pràctiques a l'Ajuntament de Figueres

2021-09-15 14:30

L’Ajuntament de Figueres ha donat avui la benvinguda als tretze alumnes que han iniciat les pràctiques dels cicles formatius de grau superior d’Educació Infantil i d’Integració Social a les escoles bressols municipals dels Pins i Bon Pastor i a l’Àrea de Serveis Socials del consistori.

Aquestes pràctiques, iniciades aquesta setmana tindran una durada fins al mes de juny i s’emmarquen en el conveni marc de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament d’Educació, i l’Ajuntament de Figueres per a desenvolupar el cicle formatiu de grau superior d’Integració Social i el cicle formatiu de grau superior d’Educació Infantil a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres.

El conveni dual contempla unes pràctiques no remunerades inicials -faran 61 hores entre els dies 13 i 30 de setembre-, i després pràctiques becades a una empresa, entre 900 i 1.100 hores a partir del 4 d'octubre i fins a finals de juny. Set alumnes pertanyen al cicle formatiu d’Integració Social i la resta, sis, a Educació Infantil.

Aquest migdia ha tingut lloc una benvinguda als alumnes a la Sala de Plens de l’Ajuntament amb l’alcaldessa Agnès Lladó, que ha ressaltat la importància i la prioritat pel govern de potenciar la formació dual amb els centres educatius i les empreses a la ciutat. “La formació dual és transcendental i és necessari crear sinergies a nivell empresarial i educatiu per tal de generar llocs de treball de qualitat i diversificat”.