Alumnes de 4art d'ESO de les Escolàpies fan un lip dub

2010-06-23 17:10

Per primera vegada a l'escola Paula Montal Escolàpies de Figueres, els alumnes de 4t d'ESO, han realitzat un lipdub "Un lip dub (o bé lipdub, en català: doblatge labial) és un tipus de vídeo que combina sincronització labial i doblatge d'àudio per fer un vídeo de música. Es fa filmant una successió contínua, i sense talls, d'individus o de grups que vocalitzen de manera que sincronitzen els llavis amb la lletra d'una cançó que escolten des d'una font aliena, com ara un àudio enregistrat en un enginy d'àudio mòbil; és a dir, els participants canten un tros de la cançó fins que són substituïts in situ per un altre participant que continua per on anava l'anterior participant, i així successivament, fins el final de la cançó. Posteriorment, s'edita la gravació resultant afegint l'àudio original de la cançó a la pista d'àudio del vídeo final; extret de la wikipèdia".

Aquesta gravació consisteix en un recorregut intern pel centre, hi apareixen la totalitat dels alumnes que aquest any han finalitzat l'educació secundària. S'ha escollit la cançó "Applejack" del grup "The Triangles", molt coneguda per formar part de l'anunci d'una cervesa barcelonina.

Que se'n tingui notícia, és el primer lipdub fet a l'Empordà i l'objectiu no ha estat cap altre que potenciar les noves tecnologies, fomentar el treball en equip i fer un record per a tots els alumnes.