'Altres mirades sardanistes' de Basili Gironès al Consell Comarcal

2018-02-19 12:30

Coincidint amb la recta final dels actes organitzats amb motiu de Figueres-Capital de la Sardana 2017, la sala d’exposició del Consell Comarcal de l’Alt Empordà acull, a partir del dimarts 20 de febrer i fins al 6 de març, l’exposició de fotografies “Altres mirades sardanistes”, a càrrec de l’escalenc Basili Gironès. L’acte inaugural de la mostra tindrà lloc dimarts a les set de la tarda. L’exposició es pot visitar de dilluns a divendres, de 9 del matí a les 2 de la tarda.

Tot i la seva joventut (té 25 anys), Basili Gironès acredita una sòlida experiència en el camp de la fotografia que no es pot entendre si no és entre l'art i l'artista. "La fotografia és una part essencial de mi, ja que intento transmetre tot el que intueixo i capto en una foto: colors, textures, moments màgics, etc. Què hauria fet jo sense la fotografia? Com seria la meva vida sense aquesta gran passió? No ho sé, però segur que tot seria molt diferent", afirma Basili Gironès. 

La tardor de 2016, l'exposició retrospectiva del seu 10è aniversari com a fotògraf fou visitada per un miler de persones per admirar la selecció d'instantànies triada per a l'ocasió: paisatges, postes de sol, temporals, la pesca, actes festius i culturals, figures humanes...

En la present ocasió, el jove fotògraf ens ofereix una visió molt peculiar de les audicions de sardanes, en aquest cas de la seva vila, l'Escala. Es tracta d’una mirada plena de detalls que passen per alt a la majoria, però que no s'escapen a l'ull inquiet i viu d'en Basili. Una exposició de qualitat, molt curiosa, amb presència de tots els instruments de la cobla i estructurada una audició de sardanes: des del primer introit del flabiol fins que els músics han marxat, passant per la mitja part i el descans.