ALTEM i FemCAT organitzen una jornada dirigida a empresaris sobre integració laboral de persones amb discapacitat

2019-06-04 13:00

La Fundació privada ALTEM, l’entitat de referència per la Generalitat de Catalunya en l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca de l’Alt Empordà, organitza, el proper 12 de juny a les 18h. a l’Auditori dels Caputxins de Figueres, una jornada dirigida a empresaris sobre integració laboral de persones amb discapacitat. 

FemCAT és una fundació privada i independent, creada el 2004, està formada per empresaris i empresàries a títol individual. La seva missió és contribuir al desenvolupament econòmic i social de Catalunya. 

La jornada té com a missió principal ajudar a altres companyies a vèncer la por a l’hora de contractar persones amb discapacitat, ja sigui sobrevinguda (accidents o malalties) o de naixement. A Catalunya, de les persones amb discapacitat que estan en edat de treballar, només tenen feina un 35,9% (INE, 2015). 

Durant l’acte es compartiran experiències pràctiques i aprenentatges d’empreses que ja ocupen persones amb diferents capacitats. Presentaran la seva experiència Roser Torrellas, Responsable de Recursos Humans de Grup Peralada, Esteve Guerra, Director General del Càmping Basegoda Park d’Albanyà, Yassine Bouallala Lechheb, CEO & Co-fundador de Costa Brava Consulting Group, Francesc Bosch, Gerent propietari de Dibosch i President del Fòrum Carlemany, i Xim Raurich, Patró de FemCAT i Conseller Delegat de Grup Tramuntana. També explicaran la seva experiència dos treballadors inserits a l’empresa ordinària. 

L’acte serà conduït per el periodista Josep Puigbó, obrirà la jornada la Presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Montse Mindan, i la clourà l’Alcalde de Figueres, Jordi Maquef. 

Aquest acte forma part de la commemoració del 50è aniversari de la creació de la Fundació ALTEM, que recentment ha rebut el reconeixement de la Generalitat de Catalunya amb l’atorgament d’una Creu de Sant Jordi.