Alt risc d'incendi aquest cap de setmana a l'Empordà

2016-08-05 11:30

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una PREALERTA del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel risc d’incendi forestal elevat avui i demà, degut al vent que bufarà als dos extrems de Catalunya, per la baixada d’humitats relatives i per la gran mobilitat de vehicles d’aquestes dates. Per la seva banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha decidit incrementar les mesures restrictives a les comarques més afectades.

D'aquesta manera s'ha decidit fer un major control, a partir d’avui divendres, 5 d’agost, a l’accés a peu de persones i vehicles al massís del Montgrí al Baix Empordà. A més d’aquest espai protegit, es controlaran 8 municipis empordanesos pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi. Una d'aquestes poblacions és l'Escala a l'Alt Empordà. La resta són del Baix Empordà; Torroella de Montgrí, Palau-sator, Gualta, Pals, Fontanilles, Ullà, Bellcaire.

Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat fins dissabte a la nit. El cos d’Agents Rurals conjuntament amb Mossos i  ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat.

D'altra banda els Bombers de la Generalitat han controlat a les 09.19 hores l’incendi de vegetació del Biax Empordà a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura que cremava des d'ahir a les 15.15. Al llarg de la matinada, els efectius dels Bombers han estat remullant tota la superfície cremada, per evitar revifalles. No hi ha hagut cap incidència; a més, a partir de les 01.00h ha començat a ploure a la zona.

Segons les darreres dades del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat 53,63 Ha de vegetació, de les quals 47,53 són de conreus, 4,68, d’arbrat i la resta, matoll, pastura, vegetació urbana i terreny improductiu.

A Figueres, fins al migdia, la velocitat màxima del vent ha arribat als 66.0 Km/h a les 8:52.