Alt i Baix Empordà segueixen treballant la promoció turística conjunta en diferents àmbits

2013-12-13 18:00

La seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va acollir, aquest dimecres, una nova reunió de treball per avaluar les diferents accions realitzades, al llarg de l’any 2013, per posar en valor turístic el territori de l’Empordà. També es va aprofitar la trobada per debatre les línies d’actuació que es tiraran endavant l’any vinent. La sessió va aplegar representants dels consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, de l’associació Empordà Turisme, de la Comissió Turística del Baix Empordà i membres d’una vintena d’ajuntaments de les dues comarques.
 
La reunió va començar amb la presentació del projecte de recursos medievals de l’Empordà, una línia de treball per a la creació d’un producte turístic per promocionar les dues comarques en l’àmbit del patrimoni arquitectònic i cultural i que concretarà les seves accions a principis de l’any vinent. L’estudi ha estat encarregat a l’empresa DCB Turisme i Desenvolupament Local. La sessió va continuar amb la presentació de l’informe de seguiment del projecte de conceptualització de la marca Empordà, que es realitza des de la Universitat de Vic.
 
La jornada de treball va seguir amb un resum de les actuacions desenvolupades al llarg de l’any, entre les que destaquen la reedició del plànol de l’Empordà, amb informació de museus i centres d’interès; l’edició d’un calendari d’activitats en col·laboració els espais naturals protegits; la promoció d’enoturisme, especialment amb formació a les oficines de turisme i la incorporació de nous productes a la marca de garantia “Productes de l’Empordà”, inclosa l’edició d’un nou material informatiu i d’accions promocionals, entre d’altres actuacions. També es va recordar la participació conjunta com a marca Empordà en vuit actes i fires turístiques, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat i a França.
 
La darrera part de la sessió va estar adreçada a plantejar les línies d’actuacions de cares a l’any 2014, consolidant les tasques iniciades en els darrers dos anys i proposant nous eixos de treball. A començaments de l’any vinent s’aprovarà el pla d’accions incorporant algunes de les propostes exposades i debatudes en la reunió.