Alt Empordà Turisme explica als seus socis les rutes personalitzades d'Itinerànnia

2012-01-12 08:00

L’associació Alt Empordà Turisme ha programat, pels seus socis, una nova jornada de formació per aquest divendres 13 de gener al matí, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. La jornada tractarà sobre el funcionament de la Intranet i inclourà un curs del programa gooltracking de creació de rutes personalitzades, que s’ha inclòs al web de la xarxa de senders Itinerànnia. La sessió pràctica començarà a les 10 del matí i durarà fins al migdia.

Fa uns mesos la pàgina web d’Itinerànnia incorpora el routing, com a visualitzador i gestor cartogràfic, amb l’objectiu que els usuaris puguin crear la seva pròpia ruta a través de la xarxa de camins i notificar les incidències. La informació que s’hi ha introduït inclou des de les capes de camins d’Itinerànnia (línies) fins als pals/cruïlles de tota la xarxa (punts), passant per informació dels recursos turístics, empreses, oficines de turisme i transport públic, amb un total de  793 llocs senyalitzats. La informació de cada punt es pot trobar en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i es complementa amb la corresponent foto.

Cal recordar que el projecte Itinerànnia va néixer a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà l’any 2006 amb la finalitat d’oferir un producte turístic de qualitat basat en el senderisme, creant una xarxa de senders de 2.500 quilòmetres que ha permès ordenar, recuperar i valoritzar el patrimoni natural, els recursos històrics, i l’antropologia local, perquè parteix de 2.000 anys de camins històrics.

Itinerànnia és una xarxa de senders que connecta tots i cadascun dels municipis d’aquestes comarques, considerant-la com la primera xarxa viària de senders en el medi rural, que permet arribar a qualsevol lloc des de qualsevol punt amb absoluta llibertat i seguretat Un dels principals atractius és que permet anar des del Pirineu, passant per les seves viles mil·lenàries a les àrees interiors pre-pirenaiques, per les fagedes i la zona volcànica de la Garrotxa, fins arribar als pobles de l’interior de l’Empordà i arribar al mar, a la Costa Brava.