Alira Borràs i Roger Soteras proclamats pubilla i hereu de l'Alt Empordà 2023

2023-10-29 11:00

Aquest dissabte 28 d’octubre s'ha celebrat l’acte de proclamació dels nous hereus, pubilla, fadrí i dama de l’Alt Empordà als jardins del Consell Municipal de Vilatenim. Els candidats a hereu comarcal van ser els de Vilatenim, Peralada i Figueres, i Llançà, i les candidates a pubilla les representants de Peralada, Llançà i Figueres. Alira Borràs és la nova pubilla i Roger Soteras, l'hereu.

Durant la jornada es van realitzar els exàmens orals i escrits als candidats, que van res-pondre preguntes de cultura empordanesa i van poder exposar al jurat les seves motiva-cions per optar al càrrec. Després del dinar de treball, es va fer la rebuda als hereus i pu-billes que van venir d’arreu del territori. L’acte va comptar amb la presència de 70 repre-sentants del pubillatge de Catalunya i el president del foment de les Tradicions Catalanes, Arnau Akthar, i es va celebrar seguint la tradició de pubillatge, amb l’entrega de bandes i faixa per part dels hereus i pubilles sortints als nous representants de la comarca.

També van assistir-hi el president del Consell Comarcal, Agustí Badosa, l’alcaldessa de Vilatenim, Mireia Sala i el conseller comarcal de Cultura, Josep Maria Bernils, que durant l’acte va explicar que “La tradició del pubillatge s’ha pogut reprendre dos anys després a l’Alt Empordà gràcies a la implicació dels i les joves i dels municipis participants, als quals estem molt agraïts. Des del Consell Comarcal assumim el ferm compromís de treballar amb els ajuntaments i el Foment de les Tradicions Catalanes per seguir promovent i vet-llant per una costum tan arrelada a la nostra terra.”

Els nous representants del pubillatge comarcal són:

Pubilla de l’Alt Empordà 2023: Alira Borràs

Hereu de l’Alt Empordà 2023: Roger Soteras

Dama de l’Alt Empordà 2023: Jordina Rodríguez

Fadrí de l’alt Empordà 2023: Blai Brugat