Alfons Martínez parlarà de l'arquitecte Josep Roca i Bros

2016-04-27 10:00

La Delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha programat per aquest dijous 28 d’abril de 2016 (19.30 hores), una conferència sobre l’arquitecte Josep Roca i Bros (Abrera, 1815 – Barcelona, 1877) com a Mestre Major de Fortificacions. Anirà a càrrec de l’historiador Alfons Martínez Puig, actual regidor de Cultura de Figueres.

La conferència té lloc després que l’historiador hagi presentat la seva tesi doctoral amb el títol "Josep Roca i Bros o el perfil d’una ciutat. Figueres: una imatge urbana a mitjans del segle XIX", on estudia l’urbanisme i l’arquitectura de la ciutat de Figueres de mitjans del segle XIX. La tesi redescobreix la figura d’aquest arquitecte que va ser el primer arquitecte municipal de la ciutat entre els anys 1842 i 1865, període durant el qual realitza un seguit de transformacions urbanístiques desconegudes fins el moment.

 

© Plànol de la plaça de Sant Ferran de Figueres. Autor: Josep Roca i Bros, 1847. Arxiu de la Comandancia/Cuerpo de Ingenieros del Ejército, Dirección Subinspección de Catalunya, Comandancia de Figueras.