Àlex Sáez (PSC) demana la compareixença del ministre de l’Interior perquè expliqui el retard en el pagament de les ajudes per a l’incendi de l’Empordà

2013-07-23 15:00

El diputat socialista Àlex Sáez ha demanat avui la compareixença al Congrés dels Diputats del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, perquè expliqui la demora en el pagament de les ajudes compromeses per l’Estat als disset ajuntaments afectats per l’incendi de l’Empordà.

“Volem exigir al Govern més agilitat i explicacions sobre el retard en les ajudes pendents”, ha explicat Sáez, que també ha preparat una bateria de preguntes per al màxim responsable d’Interior en què demana informació detallada sobre les quantitats concedides i els terminis previstos per fer efectiu el pagament. “Fa deu mesos que el Ministeri de l’Interior va instar Hisenda a pagar les indemnitzacions, però els consistoris afectats no han rebut les quantitats compromeses per l’Estat” ha denunciat el socialista.

Segons Sáez, el pagament de les ajudes és una “urgència” i s’hauria d’efectuar amb celeritat, ja que “la difícil situació econòmica que viuen els ajuntaments impossibilita que el món local avanci els diners necessaris per recuperar els danys causats per l’incendi d’ara fa un any”.

En aquest sentit, el diputat gironí ha assegurat que el PSC mantindrà una actitud “rigorosa i exigent perquè està en joc, no només la recuperació mediambiental de les zones afectades, sinó també l’habitatge de persones i l’activitat econòmica de particulars”.

El diputat del PSC creu que “sufragar l’import dels danys causats per l’incendi hauria de ser una prioritat per al Govern de l’Estat, però el PP ha demostrat que no és sensible a la gravetat dels efectes de l’incendi per a moltes persones”. I ha afegit: “El retard en el pagament de les ajudes justifica la demanda d’explicacions al més alt nivell”.

Per últim, el parlamentari socialista ha exigit que el Govern doni prioritat a les ajudes “encaminades a recuperar l’activitat econòmica, per exemple, d’explotacions agrícoles i ramaderes afectades”.