Àlex Pinsach i Emili Colls del Club d'Escacs Figueres campions gironins en les modalitats de clàssics i actius

2013-12-09 13:00

El jove jugador sub-18, Àlex Pinsach, s'ha proclamat campió gironí absolut en el campionat celebrat a Sant Gregori durant 9 setmanes consecutives. Pinsach ha realitzat un gran campionat perdent només una partida contra el tercer classificat Víctor Lillo, també del Figueres, a la vuitena ronda. Les altres vuit partides han estat 8 victòries, obtenint així un dels seus majors èxits tot i partir amb el nº 5 de rànking. A banda del MF Víctor Lillo, que ha totalitzat 7 punts, el podi l’ha completat amb 7,5 punts Àlex Vidal del Santa Eugènia.

El Figueres ha estat el segon club que més jugadors ha aportat al campionat, un total de 14, només 2 menys que el Gerunda que tenia la seu molt més propera. També han tingut actuacions molt destacades el sub-14 Oriol Serra, 17è amb 5,5 punts, Alfonso Pérez, 19è també amb 5,5 i el sub-14 Cristian Granados, 29è amb 5 punts. A més, Aleix Mallol ha estat el primer classificat sub-10, amb 4 punts.

D’altra banda, aquest cap de setmana ha finalitzat el campionat gironí d’escacs actius –modalidat d’escacs semiràpida, a un ritme de 15 minuts més 3 segons per jugada, i per jugador per a tota la partida-. Enguany aquest campionat s’ha disputat amb un nou  sistema de competició. Des del setembre fins ara s’han disputat un total de 5 tornejos –a Santa Eugènia, Figueres, Girona (Club d’Escacs Gerunda), Olot i Banyoles-, de manera que puntuaven els tres millors resultats en qualsevol dels 5 tornejos. D’aquesta manera, qui aconseguia situar-se en els primers llocs era el que tenia més opcions d’alçar-se amb la victòria final. Finalment aquesta ha estat pel mestre català (MC) del Figueres Emili Colls, que ha aconseguit un primer, un segon i un tercer lloc. La victòria de Colls té doble mèrit, ja que per una banda aquest sistema primava la regularitat i per l’altra en cap torneig ha partit com a primer cap de sèrie, sinó que ha hagut de competir amb jugadors d’alt nivell en l’àmbit gironí, sobretot joves que en els darrers anys han i estan progressant molt. 

En segon lloc ha quedat el fort mestre Fide (MF) també del Figueres Víctor Lillo, que ha aconseguit un primer lloc, un tercer i un quart. I el tercer lloc l’ha ocupat el mestre català (MC) del Santa Eugénia Àlex Vidal amb un primer, un tercer i un quart però amb pitjor desempat que Lillo.