Albera Salut fa una crida a la població de risc perquè es vacuni contra la grip des de l'1 d'octubre

2011-09-26 09:00

Albera Salut vol conscienciar als seus usuaris de la importància de vacunar-se contra la grip, sobretot tenint en compte les complicacions que aquesta malaltia pot comportar en persones més grans de 60 anys, malalts crònics i embarassades. Per això ha iniciat una campanya informativa i ha editat un decàleg sobre la grip i la seva vacunació, que ha repartit a farmàcies, centres sanitaris i altres punts estratègics dels dotze municipis que gestiona.

Dels prop de 7.000 usuaris que depenen de l’Àrea Bàsica de Salut de Peralada, uns 2.000 pertanyen als grups de risc pels qual està indicada la vacuna antigripal, és a dir persones més grans de 60 anys, embarassades, i persones amb malalties cròniques que la grip pot agreujar -com ara diabetis, asma, insuficiència renal o patologies cardiovasculars, entre d’altres-, així com també als cuidadors de persones que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o als professionals de la salut.

Les vacunes s’administraran al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Peralada i a la resta de consultoris locals entre l’1 d’octubre i el 30 de novembre, quan es durà a terme la campanya de vacunació d’aquest any. Els usuaris de l’ABS de Peralada, que inclou els municipis de Garriguella, Vilajuïga, Cabanes, Sant Climent Sescebes, Espolla, Masarac, Peralada, Pedret i Marzà, Vilabertran, Vilamaniscle, Mollet de Peralada i Rabós, poden trucar al CAP de Peralada (tel. 972 53 85 87) per demanar hora per vacunar-se.

El director d’Albera Salut, el doctor Lluís Martínez Via, confia que “enguany es recuperi la voluntat de participació majoritària de la població ja que, passada la 'febre' de la grip nova del 2008-2009, hem constatat un refredament en aquesta participació el 2010”, per afegir que “no hem d'oblidar que la transmissió és humana i que, quanta més gent es vacuni, menys es transmetrà”.