Albanyà ja té el seu quadern de la Revista de Girona

2018-11-03 18:00

Aquest dissabte ha tingut lloc a la sala Albanyà la presentació d'una nova monografia dels "Quaderns de la Revista de Girona" on el protagonista és el municipi d’Albanyà.

Aquest llibre és el número 194 del conjunt de la col·lecció, és una monografia que pretén oferir una panoràmica general dels aspectes històrics, culturals, socials i geogràfics, passats i presents, que han configurat el municipi d’Albanyà (amb l’annexió de l’antic municipi de Bassegoda). La monografia és el resultat de fusionar els fets històrics més remarcables amb esdeveniments de caràcter social, lúdic i tradicional i també amb aportacions inèdites extretes dels arxius històrics i parroquials i recollides en la memòria oral de la gent més gran. En són autors Joan Carreres i Josep Vilar.

Albanyà es troba situat al nord-est de la comarca de l’Alt Empordà, a la capçalera de la Muga, en la zona anomenada Garrotxa d’Empordà. De fet, fins l’any 1969 una part destacable del terme actual formava part de la comarca de la Garrotxa; l’antic municipi de Bassegoda, que aquell any es va annexionar a Albanyà.