Alba Albert és la número 2 del Partit Nacionalista de Catalunya per Girona

2021-01-08 16:00

El  Partit  Nacionalista  de  Catalunya  (PNC)  ha  començat  avui  el  registre  de  les  seves candidatures per a les properes eleccions del 14 de  febrer al Parlament de Catalunya amb la presentació  dels  avals  i  la  llista  de  la  demarcació  de  Girona,  que  encapçala  Carles  Ribas i que compta en el número 2 amb la regidora de l'Ajuntament de Figueres Alba Albert. 

En concret s’han  presentat  davant  la  Junta  Electoral  de  Girona  un  total  de  1.718 signatures,  la qual  cosa  significa  que  es  tripliquen les  532  requerides,  corresponents  al  0,1%  del  cens electoral a la circumscripció gironina. Al llarg dels propers dies, el termini acaba dilluns vinent, dia 11, el PNC formalitzarà els avals i les candidatures de Tarragona, Lleida i Barcelona. 

La secretària general del PNC i candidata a la presidència de la Generalitat, Marta Pascal, ha assenyalat que “avui és un dia històric pel Partit Nacionalista de Catalunya perquè registrem la nostra primera candidatura a unes eleccions després de només sis mesos de vida com a partit, i a més ho  fem de  forma solvent i amb un missatge molt clar: el PNC ha arribat per quedar-se i canviar-ho tot, i amb opcions reals de tenir representació per Girona”. Pascal ha afegit que els  1.718 avals “consoliden la implantació  del  partit a les  comarques  gironines i posen de manifest que hi ha una part important de la ciutadania que vol passar pàgina del desgovern dels últims tres anys i aposta per la bona política, la gestió i la transformació real del país”. 

Per  la  seva  banda,  el  candidat del  PNC  a  Girona,  Carles  Ribas,  ha  traslladat  l’agraïment  del partit  a  les  1.718 persones  que  han  avalat  la  seva  candidatura:  “Hem  demostrat  que les comarques  de Girona  són  un  territori  plural i  divers, i a  partir  de les  properes  eleccions  hi haurà  una  nova  veu  al  Parlament,  la  veu  del  PNC, que,  sense  renunciar  a  cap  dels  ideals, defensarà  els autònoms i les  empreses  de Girona,  protegirà a les  famílies i  farà  polítiques reals per atendre i resoldre les necessitats de la demarcació”. 

La  candidatura  del  Partit  Nacionalista  de  Catalunya a  les  comarques  de  Girona està encapçalada per Carles Ribas, i comptarà com a número 2 amb la regidora de l’Ajuntament de Figueres i secretària general dels Joves del PNC, Alba Albert. Jordi Cordon, regidor a Torroella de Montgrí; Guillem Garcia, esportista de la Garrotxa; i Sònia Esquerrer, professional sanitària a Puigcerdà, completen els 5 primers llocs de la llista, que tancaran simbòlicament l’artista Rita Martorell i l’advocat i exdiputat al Congrés, Jordi Xuclà. 

En els propers dies es farà la presentació oficial de tota la candidatura.