Ajuntament i sectors econòmics posen les bases per a la creació del Parc Tecnològic de Figueres

2010-12-22 15:00

Representants de l’Ajuntament, Consell Comarcal, Xarxa Mediambiental de l’àrea urbana de Figueres, Cambra de Comerç de Girona, Federació Alt Empordanesa d’Empresaris, Cercle EURAM i l’empresa LEITAT han sumat esforços per a la creació del Parc Tecnològic de Figueres. La seva entitat promotora estarà formada per tots aquests representants i neix sota el nom de Comunitat de desenvolupament i innovació mediambiental de l’Empordà (CODIM).

Un dels objectius comuns, tractats en la trobada prèvia celebrada la setmana passada, és que a diferència d’altres parcs tecnològics del país, a Figueres no es limitarà a la creació d’un polígon industrial sinó que la ciutat, la comarca i els agents econòmics s’involucren per convertir-lo en una important i veritable activitat econòmica de futur.

Amb la satisfacció de comprovar la implicació de totes les parts, el regidor de Medi Ambient, Richard Elelman, explica que “hem arribat a l’acord de treballar de forma igual en un projecte mirall de la necessitat de la regió per a una diversificació de l’activitat econòmica que, sense menystenir el turisme o el comerç, vol convertir-se en una nova font de creació de riquesa”.

El CODIM es constituirà legalment el proper mes de febrer, moment en què els seus membres treballaran per consolidar els recursos econòmics i crear-hi un òrgan administratiu.