Ajuntament i Saba treballen en l’ampliació dels aparcaments del Garrigal i de la plaça Catalunya per crear unes 150 places

2010-01-21 21:01

Saba, a petició de l’Ajuntament de Figueres, treballa en dos projectes d’ampliació dels aparcaments del Garrigal i de plaça Catalunya. Les dues obres tenen un pressupost de més de 5 milions d’euros.

A l’equipament del Garrigal, les obres d’ampliació amb un cost aproximat d’ 1.850.000 euros permetran la creació de 69 noves places, que es sumarien a les 159 existents. Vehicles i vianants mantindran els accessos actuals, a excepció dels últims que també podran entrar a l’aparcament des de la part nova.

L’ampliació de l’aparcament de la plaça de Catalunya es farà en el subsòl de l’actual zona de jocs infantils -terrenys on el Govern municipal treballa, a mig termini, per aixecar-hi construcció de la segona biblioteca de Figueres i l’arxiu- i té un cost aproximat de 3.300.000 d’euros. Les obres crearan 79 noves places que se sumaran a les 367 actuals. Aquest projecte però, a més de contemplar un nou accés amb ascensor i escales per a vianants, crearà un nou punt d’entrada i sortida per als vehicles des del carrer Castelló.

Les obres d’ampliació d’El Garrigal podrien començar el 2010, mentre que les de l’aparcament de plaça Catalunya estan subjectes a la construcció del futur equipament cultural.