Agressió amb una navalla a l'alcaldessa de Roses

2010-05-11 15:01

L'alcaldessa de Roses Magda Casamitjana ha patit una agressió aquest matí mentre estava esmorzant en una cafeteria al costat de l'Ajuntament. Un antic treballador municipal li ha posat un ganivet al coll. Altres regidors que estaven amb ella a la taula han pogut reduir l'agressor que, tot i això, ho ha intentat per segona vegada.

Feia dies que l'home, Jaume Sastre, es manifestava a les portes de l'Ajuntament reclamant feina. Casamitjana ja l'havia denunciat per amenaces.

L'alcaldessa ha rebut trucades de suport del món polític català, entre ells el president de la Generalitat José Montilla. La Diputació de Girona ha fet pública una nota de suport on s'expressa que considerem que qualsevol càrrec polític mereix, com tothom, ser respectat com a persona i com a representant de la ciutadania. La Diputació de Girona vol fer palès el seu suport institucional i incondicional a l’alcaldessa i a tot l’Ajuntament de Roses, així com el seu compromís per intentar que actes com aquest no es repeteixin i no quedin impunes.

També s'expressa en termes similars el Consell Comarcal de l'Alt Empordà que apunta en un comunicat que "la violència és sempre condemnable, vingui d’on vingui i sigui quina sigui la forma en que es manifesta, com és intolerable el trencament del diàleg i la convivència que ha de presidir l’exercici de l’activitat cívica i la gestió públic. En aquest marc, considerem molt greus els fets per tractar-se d’un atac sofert per una representant dels ciutadans, elegida democràticament, i en l’exercici de les seves funcions".