Agnès Lladó explica al cercle EURAM que vol recuperar l’Escola Taller per potenciar l'aprenentatge d'oficis a Figueres

2019-11-22 12:30

Recuperar l’Escola Taller per potenciar l’aprenentatge d’oficis és un dels principals objectius que s’ha marcat l’equip de govern de l’Ajuntament de Figueres per al
present mandat, segons va explicar l’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, en la reunió mensual del Cercle Euram de l’Empordà. “Volem donar un impuls a l’Agència de Desenvolupament Econòmic, promoure l’activitat emprenedora, potenciar programes d’inserció laboral i l’aprenentatge d’oficis. Per això és important recuperar l’Escola Taller”, va dir Lladó. 

El consistori també treballarà per convertir en universitari l’Hospital de Figueres. En opinió de l’alcaldessa, Figueres no pot tenir una universitat convencional “perquè no és sostenible”, i per això assenyala que cal apostar pels grups de recerca “que permeten retenir talent i també captar-ne. És per això que ens volem enfocar en aquesta direcció, i el primer pas per fer-ho és l’hospital”. 

Agnès Lladó va repassar la situació actual de Figueres i va comentar que aquest ha de ser “el mandat del POUM. La ciutat ha involucionat perquè nosaltres no hem avançat mentre que la resta sí ho ha fet. En gran part això ha passat perquè no hem pogut desenvolupar el POUM d’acord amb els temps actuals. La ciutat del 1983 no té res a veure amb l’actual, i aquest és el pla que encara estem desenvolupant”. El consistori està pendent de contractar un nou director d’Urbanisme i Mobilitat, que serà l’encarregat de desenvolupar el POUM.

L’alcaldessa va admetre que la ciutat té moltes mancances perquè fins ara no hi ha hagut “un full de ruta clar que indiqui què volem ser i cap a on volem anar”, i va lamentar la complicada situació social de Figueres amb un 17% d’abandonament escolar, un 47,5% de persones en risc d’exclusió social, i una taxa d’atur per sobre del 15%. “Tenim una població poc formada, i perquè les empreses funcionin necessitem que la gent tingui la formació adequada”. Lladó i la regidora d’Economia i Hisenda, Maria Gratacós, van fer referència al pressupost de l’Ajuntament per al 2020 i van dir que no serà gaire superior al d’aquest any. “No podem apujar impostos, seria una presa de pèl tal i com està la ciutat, així que el que volem fer és controlar les despeses supèrflues”, va apuntar Lladó.