Agitart actuarà diferents dies al Dalírium de Comerç Figueres

2014-11-11 11:00

La companyia figuerenca AGITART actuarà al Festival Dalírium, organitzat per Comerç Figueres, que s’inaugura aquest dijous dia 13 de novembre a les 18h. Representarà una peça pròpia en diferents espais de la ciutat com la Rambla, plaça Josep Pla i Escorxador. A més prendrà part en una peça que han organitzat els membres de l’equip on hi actuaran totes les escoles de dansa de Figueres.

Les ballarines Aina Gargallo, Crystal Zillwood, Georgina Avilés i Ashleigh Musk, conjuntament amb el ballarí i coreògraf de la peça Roger Fernández presenten una peça dedica a Dalí i el seu "daliri". Tracta dels elements i idees més característiques de la seva vida i obra a través del cos i el moviment i una escenografia d’acompanyament. La música correspon a un mix de diferents gravacions que també conté referències de Dalí. Aquesta ha estat creada per Jaume Abuir Codina. Les actuacions seran els següents dies de novembre: el dia 13 de 18h  a 20h, el 14 a les 19h, el dia 15 a les 12.45h, el 21 a les 18h i el 22 a les 12h.

A més, AGITART ha organitzat la primera peça de la història protagonitzada per totes les Escoles de Dansa de Figueres en honor a aquest Festival. Es va posar en contacte amb totes elles i els hi va presentar el projecte. Cadascuna era lliure de triar l’estil, els passos i el vestuari (sempre i quan respectessin uns colors marcats). I AGITART s’encarregava de muntar els passos de transició entre escola i escola. Cada escola ha muntat una peça de 2min d’estils de dansa diferents (urbana, clàssica, contemporània i espanyola), així doncs, el resultat final és una peça de dansa d’uns 25min protagonitzada per totes les escoles de dansa de Figueres. On gairebé totes actuen sota la música del compositor René Aubry. Són un total de 12 escoles: Marta Coll, Àngels Ballart, Carme Trèmols, Dance me, Arts and Dance, Projecte Dansa, La Nau oliva, Estudi d’arts Eva Mas, La Blue, Espai Ítaca, Ballem junts i Mònica Lucena. I actuaran el dia 22 a les 18h a la Rambla.