Admès a tràmit el contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Figueres per l'incompliment de la legislació sobre les antenes de telefonia mòbil del Poble Nou

2012-11-08 08:30

Un grup de veïns del barri del Poble Nou de Figueres segeuix lluitant per aconseguir que s’apliqui la llei i es desmantellin les antenes de telefonia mòbil que estan emeten al barri de manera il·legal des del juliol de 2010. En data 24/10/2012 el Jutjat Contenciós Administratiu Núm. 1 de Girona ha admès a tràmit el contenciós administratiu contra l’Ajuntament per incompliment de la seva obligació de fer aplicar la legislació vigent. 

D'altra banda els veïns han presentat al·legacions contra la modificació puntual del Pla General aprovat amb els vots de l'equip de govern el passat 6 i que consideren que afavoreix els interessos privats de la multinacional Movistar. Segons els afectats "aquest dictamen modifica el Pla General (alterant el règim transitori de la modificació puntual núm. 2.07 del propi PGOU), afegint una Quarta Disposició Transitòria que invalida la Primera Disposició (que obligava a la companyia a complir les noves localitzacions amb data màxima el juliol de 2010). El govern municipal, aprovant aquesta modificació intenta legalitzar “de facto” la instal·lació de telefonia mòbil que Movistar té al barri del Poble Nou".