Adjudiquen les obres per recuperar l’antic hospital del castell de Sant Ferran

2012-07-04 15:00

L’Ajuntament de Figueres ha adjudicat les obres de recuperació de l'edifici de l’antic hospital del castell de Sant Ferran a l’empresa Arcadi Pla SA per un pressupost de 154.999,51 euros (amb IVA). Una despesa que es paga al 100% a través d’una subvenció del ministeri de Cultura. 

Els treballs consisteixen en la neteja i consolidació de la part de l’edificació que es troba en bon estat per a una posterior restauració. Tot això amb l’objectiu d’incorporar aquesta part als usos culturals de la fortalesa. Per fer-ho possible també s’enderrocaran les parts més malmeses de l’edifici i es retirarà la runa i la vegetació existent. En les properes setmanes es farà pública la data d’inici de les obres que duraran uns tres mesos, aproximadament. 

Museu Militar
En relació a la informació sobre l’ajornament -per part del govern estatal per motius pressupostaris- de la rehablitació de l’edifici del Governador que ha d’acollir el Museu Militar, l’Ajuntament compren aquesta decisió davant el context de crisi actual. No obstant això, demana que el castell no caigui en l’oblid de la resta d’administracions perquè s’ha d’aconseguir que la fortalesa es converteixi en un equipament ciutadà de primer ordre.